NASA werkt aan stillere vliegtuigen, dit hebben wij eraan

NASA
Het Amerikaanse ruimtevaartagentschap heeft een sensor ontwikkeld die een boel herrie moet doen voorkomen.

Supersonische vliegtuigen die worden ingezet bij passagiersvluchten. Helaas gebeurt het nog niet omdat de techniek nog niet zover is. Althans, op het gebied van verantwoordelijkheid. Zo waren vliegtuigen als de Concorde te onzuinig en maakten ze een hoop herrie. Op dat laatste heeft NASA nu een antwoord.

Er wordt namelijk gewerkt aan een eigen passagiersvliegtuig, één van toonaangevende technologieën moet de Eagle Aero Probe sensor zijn. De sensor meet de constante luchtdruk en moet een sonic boom doen voorkomen. NASA test het stukje techniek op diens eigen F-15 Eagle. De Aero Probe is een rood apparaat wat onder het vliegtuig bevestigd zit.

NASA gaat nu data verzamelen en onderzoek doen naar de resultaten. Uiteindelijk kan dit helpen bij het realiseren van supersonische passagiersvluchten voor consumenten in de nabije toekomst.

Sensor

5 reacties

  1. Eén keer een sonic boom meegemaakt. Bleek een F-16 te zijn die per ongeluk boven land door de geluidsbarrière heen knalde. En knallen deed het. Je zag niks, hoorde niks, en toen die klap. Allejezus bruut, zo hard.

  2. Lawaai was niet het grootste probleem van de Concorde, maar het hoge verbruik en de hoge onderhoudskosten. Dat stil zijn in militair interessant, niet economisch. Supersonische burgerluchtvaart, het heeft eigenlijk gewoon geen zin…

  3. Een sonic boom boven de 343 meter / seconde is in onze aartse atmosfeer nooit te voorkomen, hoe wind-geleid een voorwerp ook mag zijn, wrijving zal er altijd zijn, dat zou NASA van zichzelf moeten weten als onderdeel van de Amerikaanse overheid, tenzij ze zichzelf iets willen wijsmaken, en denken dat ze daarmee de hedendaagse wijze bevolking iets kunnen wijsmaken . . . , dat ze zichzelf maar gouw bedenken . . .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *