NASA wil een zwevende ballonnenstad boven Venus bouwen

Venus-Cloud-City
De planeet Venus is extreem slecht begaanbaar, dus zoekt NASA het letterlijk hogerop: bekijk hun plan voor een zwevende stad, die permanent boven de planeet moet bungelen.

De ruimtevaart lijkt zich de laatste tijd vooral op Mars te focussen, terwijl Venus misschien wel een veel betere tussenstap is om eens te bezoeken. Met een afstand tussen de 38 miljoen en 261 miljoen kilometer ligt de planeet in ieder geval een stuk dichter bij ons dan Mars, met een afstand van 56 tot 401 miljoen kilometer.

Bar en boos
Het enige probleem is dat de condities op Venus zo bar en boos zijn dat alle apparaten spontaan kapot gaan als ze meer dan twee uur op het oppervlakte van Venus ronddwalen. De druk is daar bijvoorbeeld 92 keer hoger dan op Aarde, een temperatuur van 462 graden Celcius, een hele berg vulkanen en een giftige wolk die de planeet bedekt.

Venus-Cloud-City

Venus bezoeken is dus niet bepaald een optie, maar daar heeft NASA iets op gevonden: Cloud City. Het High Altitude Venus Operational Concept (HAVOC) is een testvliegtuig dat speciaal ontworpen is om Venus te ontdekken. Dit vederlichte ruimteschip doet nog het meest denken aan een zeppelin, en kan zonder problemen 30 dagen boven de planeet blijven bungelen.

Permanent bewoonbaar
In die tijd kunnen astronauten tal van tests uitvoeren op een hoogte van 50km van de oppervlakte. Op die afstand is de situatie namelijk vergelijkbaar met die op de aarde. Dertig dagen is nog maar het begin, want NASA wil na deze testvlucht twee teams van twee astronauten sturen, die beiden een jaar lang boven Venus blijven.

Uiteindelijk moet er zo permanent een vliegende stad ontstaan, die altijd bewoond wordt door een paar astronauten. Over twintig jaar moet dit plan werkelijkheid worden, als het aan NASA ligt. In onderstaande video kun je zien hoe futuristisch dit plan er daadwerkelijk uitziet. Erg gaaf voor de ruimtevaartfans onder ons.

[gv data=”0az7DEwG68A”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Haha, over twintig jaar werkelijkheid. Binnen hier en twintig jaar zijn er drie mensen op Mars geweest en is er één onbemand vluchtje naar Venus geweest. Tenzij China plots zwaar inzet op niet-commerciële ruimtevaart…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *