NATO-websites uit de lucht door Oekraïnse hackers

CyberBerkoek in da house!
Als je dan toch Risk-met-echte-mensen gaat spelen, dan valt er ook nog wel online het een en ander te verwachten. Zoals een Oekraïns hackerscollectief die jouw websites uit de lucht trekt.

CyberBerkoet (Wij hadden er ook nog nooit van gehoord), een anti-Westerse groep hackers, heeft zaterdagavond enkele websites van de NATO offline getrokken. Via een DDoS-aanval kreeg de groep het voor elkaar om Nato.int, Nato-pa.int en NAVO’s cyberdefensiecentrum ccdcoe.org van het internet te doen verdwijnen. Zondagochtend rond 10 uur kwamen de websites weer terug online.

Op hun eigen website eisten de groep deze aanvallen op, en gaven de verklaring dat het als een reactie op de aanwezigheid van NATO-troepen in het land is gedaan. “Wij, CyberBerkoet, staan de aanwezigheid van de NAVO op ons grondgebied niet toe” schreeuwde het van hun pagina.

Overigens gingen vrijdag al enkele websites van het Kremlin op zwart. Daar had deze groep niets mee te maken, die aanvallen zijn opgeëist door een andere groep hackers die fel gekant is tegen de Russische president Vladimir Poetin.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *