Natuurlijk: Ashley Madison-slachtoffers nu massaal afgeperst

Ashley Madison
Weet je nog in juli, toen data van een slordige 33 miljoen vreemdgangers op straat kwam te liggen? Blijkbaar komen criminelen nu pas op het idee blackmail toe te passen.

De methode is simpel: slachtoffers krijgen een brief thuis waarin staat dat ze moeten betalen, of anders zal hun lidmaatschap van Ashley Madison (‘Life is short, have an affair’) bekend worden gemaakt aan vrienden en familie. Veiligheidsexpert Graham Cluley schrijft in een blog dat hij ‘een eindeloze stroom e-mails’ heeft gekregen van gebruikers van de site die dit soort brieven hebben gekregen. Hij adviseert deze mensen om niet te betalen maar wel de autoriteiten in te lichten. De logica daarachter is simpel: ‘Als je betaalt is er geen garantie dat ze daarna niet om nog meer geld vragen’, zegt hij tegen de BBC. Hij denkt dat afpersers in de meeste gevallen gewoon hun geluk beproeven – zo veel mogelijk mensen aanschrijven, kijken wie er betaalt.

Hij denkt dat de trend voor 2016 een andere zal zijn: hackers die bedrijven afpersen door te dreigen buitgemaakte data op het deep web te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *