Defensie gaat anti-afluister-telefoons gebruiken

Sectra Tiger 7401
Defensie heeft met het Zweedse Sectra een deal gesloten om beveiligde telefoons te gaan gebruiken.

Als Defensie zijnde is het vanzelfsprekend dat je er alles aan doet om je communicatie niet te laten onderscheppen. Al sinds 2004 rekent het ministerie van Defensie hiervoor op het beveiligde communicatienetwerk van Sectra, vandaag laat Defensie dat er een nieuw contract met een waarde van €580.000 is afgesloten met het Zweedse bedrijf.

Sectra gaat nu de beveiligde mobiele Tiger 7401 leveren aan het Nederlandse leger (specs). Hoeveel exemplaren precies is niet bekend. In een later stadium wordt mogelijk ook Sectra Panthon gebruikt, een app waarmee men versleuteld kan bellen en sms’en. Hierop heeft Defensie een optie genomen.

De telefoon is compatibel met de beveiligde communicatiestandaard SCIP (Secure Communications Interoperability Protocol) en beschikt over fysieke toetsen en een klein scherm. Het installeren van de Sectra Panthon-app gaat via een micro SD-kaart. Heerlijk old school & veilig. De telefoon weegt 154 gram, heeft een stand by-tijd van 110 uur en beschikt over 2G en 3G connectiviteit. De Tiger 7401 kan zowel via mobiele of vaste netwerken als satelliet en ip-netwerken aangesloten worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *