Nederlaag Brazilië breekt records op social media

Brazilië nederlaag
Naast de spelers van het Braziliaanse elftal, werden er gisterenavond ook nog andere zaken gebroken, waaronder deze records op sociale media.

Zo werd de 7-1 nederlaag van Brazilië tegen Duitsland in één klap de meest besproken sportwedstrijd ooit op Twitter. Een record van 35.6 miljoen tweets werden in de negentig minuten durende match verstuurd. Toen het vijfde doelpunt voor Duitsland viel, werd ook het hoogste tweets-per-minuut aantal verbroken. Bij de vijfde treffer werden 580.601 verbaasde tweets de wereld in gestuurd. Het is dan ook niet verrassend dat zes van de tien top-trending topics met het WK voetbal te maken hadden.

Het vorige record werd tijdens de wedstrijd tussen Brazilië en Chili gevestigd, maar kwam met 389.000 tweets per minuut niet in de buurt bij de verbazing die ontstond na de doelpuntenregen van gisteravond.

Facebook doet ook mee
Ook op Facebook werd Brazilië – Duitsland al snel de meest besproken wedstrijd van dit WK. Opvallend is dat Neymar niet opgesteld stond, maar wel voor tien keer meer interactie zorgde dan de spelers die wel op de grasmat stonden. In Brazilië, Mexico en de VS werd het meest over de wedstrijd gepraat op Facebook, de Duitsers hadden het klaarblijkelijk te druk met juichen en de doelpunten bijhouden. Bekijk hieronder een infographic over de demografie van de Facebookposts.