Nederland geteisterd door reeks DDoS-aanvallen

Belastingdienst
Zit hier dezelfde persoon of personen achter?

Dat is de vraag die nu opkomt. De DDoS-aanvallen begonnen afgelopen weekend. ING kreeg een aanval te verwerken en ook ABN Amro was de klos. Laatstgenoemde werd maar liefst drie keer aangevallen binnen 24 uur.

Nu het weekend voorbij is, zijn de aanvallen niet gestopt. Vanmorgen was het de Rabobank die een DDoS-aanval moest incasseren. Net als bij de andere aanvallen, werden de diensten kortstondig onbereikbaar. Gebruikers konden niet gebruik maken van de online diensten van de bank.

Alsof dat nog niet genoeg was, werd ook de Belastingdienst vanmiddag getroffen door een DDoS-attack. De site van de overheid lag er ongeveer 10 minuten uit. Wie of wat er achter de aanvallen zit is op dit moment niet duidelijk. Het is lastig te achterhalen wie dergelijke cyberaanvallen uitvoert. Zo’n DDoS-aanval heeft tot gevolg dat sites en diensten op zwart gaan, met duizenden getroffen klanten tot gevolg. Hoewel banken en instanties de beveiliging continu verbeteren, blijft het moeilijk om weerstand te bieden tegen een krachtige DDoS-aanval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *