Nederland heeft meer dan 330.000 Tinder-gebruikers

Nederland heeft meer dan 330.000 Tinder-gebruikers
Tinder is heet. Gloeiend heet. Het aantal gebruikers in Nederland is geëxplodeerd en groeit gestaag. Maar WTF is Tinder eigenlijk?

Digitale vleeskeuring

De app Tinder, beschikbaar voor zowel iOS als Android, is gemaakt door de 27-jarige Amerikaan Justin Mateen. Deze internetondernemer uit L.A. bedacht met drie vrienden een stukje software waarbij je moet inloggen met Facebook en vervolgens ‘gekoppeld’ wordt aan andere Tinder-gebruikers bij jou in de buurt. De selectie wordt gemaakt op basis van je voorkeuren, gemeenschappelijke likes, vrienden, en je Facebookfoto’s zijn voor de ander zichtbaar. Je creëert zo automatisch een miniprofiel waarop mensen jou kunnen beoordelen. Want om aan te geven dat je iemand wel ziet zitten swipe je simpelweg een keer naar rechts, komt iemand niet door jouw keuring dan veeg je hem naar links de vergetelheid in.

En dé succesformule is: alleen wanneer er een match is – dus als twee personen elkaar als leuk hebben gemarkeerd – krijg je contactmogelijkheden en kun je naar hartenlust vieze verzoeken doorsturen met elkaar chatten. Enige vorm van daaropvolgende dates zul je zelf moeten regelen.

Man doet poging tot Tinder-versieren. Faalt.
Tinder je al lang?

Social discovery

In een gesprek met Androidplanet zegt Mateen dat het Tinder-gebruik in Nederland bovengemiddeld hoog ligt en ongeveer 2 procent van alle Nederlanders, ruim 330.000 personen, het gebruiken. Hiervan is 65 procent tussen de 18 en 24 jaar. Dagelijks genereert Tinder 3 miljoen matches, maar een dating-app wil Mateen het niet noemen. Vanwege het hele Facebookaspect en potentiële matches in de buurt noemt hij het liever ‘social discovery’.

Wist je trouwens dat er ook al een Tinder: The Movie in de maak is die laat zien hoe kansloos het is? Nou ja, niet helemaal, maar er is wel alvast een fake trailer.
[gv data=”dou4bbBUcR4″][/gv]

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *