Nederland is tweede geworden in WK Robotvoetbal

IF WIN GOTO STATUS OLEE!
Ahh, robots. Wat kunnen ze tegenwoordig toch veel. Sommige dansen, anderen lullen een end de ruimte in, en weer anderen doen katten na. Bij dit lijstje kunnen we sinds een paar jaar ook voetballen schrijven.

Tech United van de TU Eindhoven legde het in de finale af tegen China, die met 3-2 won. Twee jaar eerder won het Aziatische land ook al de wereldtitel, vorig jaar wonnen de Eindhovenaren. Dit jaar ging, na een enerverende wedstrijd, de titel weer terug naar het verre Oosten. In de eerste paar minuten kreeg Nederland een goal tegen zich, maar de robotjes wisten dit na de rust weer gelijk te trekken. Uiteindelijk scoorden de Chinezen in de verlenging het winnende doelpunt en kregen zo de titel weer terug.

Tijdens Robocup 2013 waren er meer activiteiten dan alleen voetbal. De deelnemers konden tegen elkaar strijden in 15 soorten competities waaronder danswedstrijden, reddingswerkzaamheden, en zorgverlenings..ehh..wedstrijden. (Wie de minste oudjes laat vallen wint, vermoedelijk.) Er waren robots uit meer dan 40 landen in Eindhoven voor deze wedstrijden verzameld.

Aan de ene kant is het een mooie kans voor teams uit alle landen om tegen elkaars creaties te strijden, en zo mogelijk de mechanische hulpjes van morgen te verbeteren. Aan de andere kant, vandaag kunnen ze autonoom een doelpunt scoren, hoe lang duurt het dan nog voordat ze op zichzelf de wereld willen overnemen?

Misschien als alle voetballers op een dag door robots vervangen worden zijn we ook van voetbalrellen af. Maar ja, dan zijn de voetbalvrouwen vast een stuk minder interessant om naar te kijken…