Nederland koploper in aanbieden illegale downloads

Nederland koploper in aanbieden illegale downloads
Illegaal films of series downloaden. Een groot deel van de content is gewoon afkomstig van Nederlandse bodem!

Bij piraterij denk je aan sites als The Pirate Bay die op eilandjes als Cyprus of ergens in verweggistan een site hosten en zo illegaal content kunnen aanbieden. Wie dat denkt komt van een koude kermis thuis, zo blijkt uit een publicatie van TorrentFreak.

De site, gespecialiseerd in data omtrent piraterij, claimt dat juist Nederland koploper is in het hosten van sites die illegale downloads aanbieden. TorrentFreak beroept zich op een publicatie van Amerikaanse en Europese komaf in een oproep dat landen actie ondernemen.

Nederland staat op nummer twee van de lijst (25,1%), na de Verenigde Staten (33,9%). De lijst wordt verder aangevuld met onder meer Frankrijk (6,5%), Rusland (5,4%) en andere landen met kleinere percentages.

De gehoste sites bieden torrents, streams en content afkomstig van streams met een beschermde en dus illegale inhoud. Er hoeven geen Nederlandse daders achter de sites te zitten. Iedereen op de wereld kan in principe een server hosten bij een Nederlandse aanbieder. In ons geval is de Nederlandse aanbieder Leaseweb populair zijn. Het hostingbedrijf is naar verluidt de grootste aanbieder van illegale websites.

Lees ook: piratenversie Avengers: Endgame verschijnt op TV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *