Nederland via social media in opstand tegen Geert Wilders

Mocro's be like: Born Here
Ondanks het feit dat de PVV gisteren slechts mee deed in twee gemeenten lukte het Geert Wilders toch om internationaal de aandacht op zich te vestigen met een uitspraak zoals alleen hij die kan doen. Veel Nederlanders hebben het inmiddels gehad met de geblondeerde politicus en komen via Facebook en Twitter in actie.

Nasrdin Dchar, een Nederlands acteur van Marokkaanse afkomst, kwam gisteravond gelijk in actie via Twitter en begon met de hashtag #bornhere. Veel Nederlanders van Marokkaanse afkomst volgenden zijn voorbeeld een plaatsten een foto van zichzelf met hun Nederlandse paspoort.

Verder wordt er door veel mensen en organisatie opgeroepen om aangifte te doen tegen Geert Wilders. Onder andere Sparta-keeper Khalid Sinouh roept mensen op om aangifte te doen. Een Facebook pagina met de naam Ik doe aangifte tegen Wilders heeft inmiddels al meer dan 35.000 likes en groeit als kool.

Enkele voorbeelden van #bornhere foto’s kan je hieronder bekijken.

#bornhere

#bornhere

#bornhere

#bornhere

Welke uitspraken Geert Wilders precies gedaan heeft over Marokkanen kan je in onderstaande video beluisteren.

[gv data=”Gz5_L3NvQzw”][/gv]

9 reacties

  1. Misschien eens handig dat onze hier geboren mocros, pa en ma meeslepen naar de stembus. Dan doe je hier wat aan. Dit soort acties zijn schattig, maar je doet er niets mee. Behalve meneer Wilders meer publiciteit geven.

  2. Ik heb het fragment nu 20x op TV in elk programma gezien, op 300 websites en nu zelfs ook hier op apparata. Al dat gezeik, die happende mensen en media, jammer eigenlijk. Geef die vent gewoon geen aandacht, zeker niet hiero, waar ik over tech en gadgets wil lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *