Nederlander ontwerpt draadloos oplaadbare iPhone 7

iPhone draadloos opladen
Terwijl er al genoeg geruchten de ronde doen over de iPhone 6s, zullen we voor de grote veranderingen moeten wachten op de iPhone 7. Is dit concept voor jou het wachten waard?

De Nederlander Yasser Farahi is grafisch ontwerper en hij kwam met de volgende renders van een mogelijke iPhone 7. Een van de grootste veranderingen zou wel eens het draadloos opladen kunnen zijn. De door Farahi ontworpen iPhone heeft veel weg van de huidige iPhone 6, maar is een stuk dunner. Als dat maar goed gaat…

Gaat de iphone 7 er zo uitzien?

Een van de features waar Farahi van droomt is het draadloos opladen van het toestel. De ontwerper heeft dat concept meteen uitgewerkt, zodat we weten hoe dat eruit zou kunnen zien. De oplader ziet er als het ware uit als een tweede iPhone. Als je je toestel erop legt, laadt ‘ie zich ‘draadloos’ op. Je hebt natuurlijk nog wel een stopcontact nodig om je draadloze lader te voorzien van stroom.

Het ligt niet echt voor de hand dat deze feature straks geïntegreerd wordt in de iPhone 6s. Waarschijnlijk zullen we dus tot 2016 moeten wachten om te zien of deze feature daadwerkelijk een hit gaat worden.

5 reacties

  1. Apple heeft zelf al aangegeven, dat ze draadloos opladen niet echt een meerwaarde vinden omdat je de lader nog steeds in het stopcontact moet steken, en zodoende kan je net zo goed je klassieke oplader gebruiken. Dus dit gaat niet gebeuren.

    Anderzijds lijken ze draadloos opladen wél te ondersteunen bij de komende Apple Watch. Reden? Geen idee, maar misschien vinden ze het aansluiten van een kabel aan een horloge niet gebruiksvriendelijk genoeg.

  2. Tuurlijk is dit niks voor Apple, ze wachten nog een paar jaar, kunnen even broeden op de marketing, maar dat gaat er gewoon op neer komen dat Apple weer zoiets verschrikkelijks nieuws heeft, waar de hele wereld op wacht….wow.

    Terwijl het al jaren in andere toestellen zit.

  3. Net een setje gekocht voor € 10,- uit China om mijn Note3 draadloos op te laden. Werkt perfect. Telefoon neerleggen en klaar. Geen gedoe met kabeltjes. Het usb-poortje van mijn Nexus 7 is er mee opgehouden door het continue kabeltjes erin en eruit te halen. De connector van Apple is sowieso steviger, maar dat het geen meerwaarde heeft is echt onzin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *