Nederlander verdwijnt na $300k+ investeringen in Ethereum startup

Auteur: , 2 Reacties
Nederlander verdwijnt na $300k+ investeringen in Ethereum startup

Pas op met cryptocurrency!

Niet iedereen prefereert investeringen in de Bitcoin. Sommigen kiezen voor zogenoemde alt-coins zoals Ethereum of Ripple. Anderen zien brood in startups die met nieuwe idee├źn komen.

Confido is zo’n nieuwe startup dat werd gelanceerd op het Ethereum-netwerk. Het bedrijf moest een betaalsysteem worden dat uitsluitend werkt met digitale valuta. De app bleek een succes en mensen investeerden geld in het nieuwe platform. Er waren enkele honderdduizenden dollars in omloop. Tot afgelopen zondag. Confido verdween opeens van de kaart, nadat er 374.000 dollar aan investeringen zijn gedaan in de startup. Het Twitter-account van het bedrijf werd opgeheven en de website ging op zwart.

De man achter Confido is een Nederlander genaamd Joost van Doorn. Ook hij lijkt in rook te zijn opgegaan. Zijn Linkedin is verwijderd en hij laat niets van zich horen. Confido kwam met een statement naar buiten, maar dit was voor alles op zwart ging. Daar werd gesproken over juridische problemen en dat er een oplossing gaat komen. Het statement werd later weer verwijderd.

Het lijkt uit te lopen op een ordinaire scam. De investeerders die geloofden in Confido zijn mogelijk hun geld kwijt. Pas daarom altijd op met startups in cryptocurrency. Lees je goed in en zoek naar een actieve community. Cryptocurrency is een fascinerende wereld, maar helaas is er ook veel onkruid aanwezig. (via Vice)2 reacties

Pas maar op; ook Dirk Scheringa (DSB/Frisia bank en leningen scam) stapt in de crypto-valuta: https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/dirk-scheringa-stort-zich-op-cryptohandel
@rrrobert: Good call !

De scammer der scammers.

Sowieso zijn ICO’s voor de noobs. Mensen die denken snel rijk te worden en daarmee een mega gok nemen.
De tijd van ICO’s met mega winsten is een beetje voorbij, je kan beter met de lotto mee doen.
Gewoon in de gaten houden die ICo’s en zodra ze op de exchange komen en je er nog steeds in wilt investeren dan even wachten en de meesten zakken tot onder de ICo prijs door de mensen die direct uit cashen met 2x/3x/4x/ etc winst en daardoor er panic sells komen en je hem oppokit voor een prikkie.

Gek steken in iets wat er nog niet is is anno 2018 gewoon dom.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).