Nederlander verzint functies voor OnePlus OxygenOS

Gefeliciteerd Leandro
Hij innoveert met allerlei aanpassingen aan bestaande apps van OxygenOS.

Begin vorige maand organiseerde OnePlus een wedstrijd onder de community waarbij werd gevraagd om een nieuwe functie te verzinnen voor het besturingssysteem van het smartphonemerk. De winnaar van die wedstrijd? Jazeker, een landgenoot.

OnePlus maakt niet bekend hoeveel inzendingen het merk kreeg naar aanleiding van de wedstrijd, maar het was Its.Leandroo die de wedstrijd uiteindelijk heeft gewonnen. Hij bedacht een nieuwe manier van vormgeving voor OxygenOS. Volgens een persbericht gaat Léandro Tijink – zoals hij echt heet – nu samenwerken met het softwareteam van OnePlus om zijn ideeën te verfijnen en implementeren in het OS.

In een persbericht zegt OnePlus het volgende over Tijink: “Hij toonde veel passie en zette zich sterk in voor zijn deelname, zo maakte hij verschillende mock-ups en ontwierp hij zelfs een website. Léandro stelde meer dan 20 aanpassingen voor aan de OxygenOS-ervaring; van kleine aanpassingen zoals het creëren van een schonere look tot aan mogelijkheden voor het volledig personaliseren van de gebruikerservaring. In zijn inzending doet hij gedetailleerd verslag van al zijn fantastische ideeën.”

De Chinezen overdrijven wat dat betreft niet, want Tijink maakte inderdaad een hele website (met een zeer prettige gebruikerservaring) om zijn ideeën te tonen. In de uitgebreide blogpost legt Tijink verder uit wat hij voorstelt.

Die ideeën zijn ook allemaal toegespitst op de ervaring van de gebruiken. De ontwerper begint met het omgooien van het startscherm als je voor het eerst je OnePlus opstart. Daar suggereert hij allerlei interacties zoals een vriendelijker welkom, het instellen van de taal en het customizen van het kleurenschema voor het OnePlus-thema. Verder ontwierp Tijink bepaalde apps zoals Gallerij en Notitieblok opnieuw om een meer consistente ervaring te bieden.

Al met al kan ik als OnePlus-gebruiker alleen maar stellen dat Tijink volledig op het juiste spoor zat, fantastisch beloond door OnePlus zelf. Naast deze unieke kans wordt de winnaar namelijk ook uitgenodigd voor het aankomende lanceringsevenement (volledig betaald, natuurlijk), waar hij het nieuwe OnePlus-toestel in ontvangst mag nemen! Jazeker, hij krijgt gewoon een OnePlus 7 cadeau, hopelijk met OxygenOS 2.0 al voorgeïnstalleerd om zijn innovaties te kunnen testen.

Foto @Its.Leandroo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *