Nederlander wint Aston Martin na potje gamen

Auteur: , 18 Reacties
Aston Martin

Lucratieve business, dat gamen tegenwoordig.

De Nederlander Thijs Molendijk, in de gamewereld bekend als ThijsHS, heeft tijdens een Hearthstone gametoernooi in China een wel heel vette prijs gewonnen. De gamer mag naar huis met een gloednieuwe Aston Martin Vantage na het winnen van de finale.

In het Aziatische land streden Europeanen tegen Chinezen. Hearthstone: Heroes of Warcraft is een digitaal verzamelkaartspel. Spelers moeten door middel van een strategie zien te winnen van de ander. De game wordt uitgegeven door Blizzard Entertainment, onder andere bekend van Overwatch, Warcraft, Diablo, World of Warcraft en StarCraft.

De wedstrijd werd live uitgezonden op streamingsplatform Twitch. In China is de eSports business zeer groot. Naast het feit dat duizenden mensen vanuit huis live meekijken naar zo’n kampioenschap, is er ook daadwerkelijk publiek aanwezig in een zaal. In de finale wist ThijsHS te winnen van de Chinese speler XiaoT. Hij won met 3-2 van de gamer.

Uiteindelijk mag Thijs zelf kiezen of hij de auto of een geldprijs ter waarde van de auto (ongeveer 175.000 euro) mee naar huis neemt. Dat laatste zou in zijn geval wellicht een slimmere keuze zijn. Komt de Aston Martin op Nederlands kenteken, dan moet de gamer nog een dotje BPM aan de staat betalen, wat neerkomt op enkele tienduizenden euro’s.18 reacties

En dan nog 30.1% kansspelbelasting over 85% van de nieuwwaarde en de BTW. Ik zou het niet eens kunnen betalen om een auto te winnen.
@towi1989: ligt er maar net aan of ie wellicht al in china op kenteken geweest is, ff rondje door eu op china export platen, 6000km rijden ofzo, invoeren. Dan kan je al veel bpm besparen weer…
@spykerboy: maar nog steeds 21% belasting geen EU land namelijk.
@dirkiii: dat is op de prijs die jij aantoont dat je hem voor gekocht hebt…. waarom denk je dat masaal gesjoemeld word met facturen buiten de eu voor producten die naar de eu gaan..
@spykerboy: oja rn invoer rechten zo’n 10% dacht ik
@dirkiii: eu product wat terugkomt naar de eu. Invoer vrijgesteld.
@spykerboy: tegenwoordig is het 3000km. Scheelt weer in brandstof
@towi1989: ik denk dat kansspelbelasting hier niet van toepassing is. Desalniettemin is de bpm en btw al voldoende dat een jonge gamer waarschijnlijk niet in staat zal zijn deze auto in Nederland te kunnen registreren. Gelukkig kan hij ook het geld kiezen waar hem uiteraard ook het nodige van zal afgenomen worden, maar het is toch beter dan niets winnen.
@towi1989: hoe kan jij 6u geleden hebben gereageerd op een artikel van een uur geleden…
@rutger97: chinese wintertijd
@rutger97: dit artikel stond oorspronkelijk op apparata en is achteraf naar autoblog gecrosspost.
@towi1989: hoezo kansspelbelasting? Hij heeft toch een prestatie geleverd? Het was geen gok actie oid
@towi1989: nee, dat word gewoon 52% inkomsten belasting.
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Is Thijs HogeSnelheid in het bezit van een geldig rijbewijs?
Als Thijs een echte Nederlander is gaat ie voor t geld. Zet dat met 0,01 procent rente op de bank en rijdt ie verder in zn c1…
Hij heeft uiteindelijk voor het geld gekozen

https://twitter.com/G2Thijs/status/1047525049329172482
Ik had nog niet eerder van deze jongen gehoord, maar op Youtube heeft hij meer volgers dan inwoners in Eindhoven. Hij is lekker aan het cashen. Doet hij goed!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).