‘Nederlanders doen liefst 5,6 jaar met mobiele telefoon’

Van bakeliet naar smartfoon
Allemachtig, is dat even lang.

De techwereld mag dan dicteren dat we om het jaar een nieuwe smartphone in de broekzak dienen te hebben om niet hopeloos achter lopen en uit de gratie te liggen, in de praktijk geeft de gemiddelde Nederlander daar eigenlijk geen f#ck om. Tenminste, onderzoek van sim-only-aanbieder Simyo onder 760 respondenten toont aan dat we gemiddeld 3,8 jaar met onze mobiele telefoon (voorloper van de smartphone, red.) doen.

Maar wacht even, werd dit onderzoek uitgevoerd door een sim-only-aanbieder? Ha. Dan komt het wel heel goed uit dat 59 procent van de ondervraagden ‘liever met een ouder, nog goed werkend model rondloopt, als daar kosten mee bespaard worden.’ Waarmee ze eigenlijk zeggen: kijk, heel Nederland wil een sim-only-abonnement!!1

Dat 69 procent ook nog eens langer met zijn of haar mobiele telefoon wil doen klinkt aannemelijk. Maar dat we het liefst 5,6 jaar met een telefoon doen roept de vraag op onder welke doelgroep we de 760 ondervraagden mogen rekenen. Verder liggen er volgens het onderzoek bij het gemiddelde huishouden in ons land twee goed werkende mobieltjes in een la te verstoffen, en is de belangrijkste reden om een telefoon niet meer te gebruiken dat deze niet meer naar behoren werkt.

Appavraag van de Dag: hoe lang doe jij gemiddeld met een mobieltje?

Nog geen reacties

  1. Ik koop elk jaar een nieuw los toestel (via MP). Er zijn altijd mensen die een nieuw toestel veel te goedkoop aanbieden omdat ze hem gratis bij een abbo hebben “gekregen” haha. Zo kocht ik een paar maanden geleden een Nokia 808 voor 250 euro, bonnetje zat er bij van 650!

  2. 2 jaar. één toestel heeft tussen de ski lift gezeten en daarom maar één jaar volgehouden.

    Nokia 3310
    Nokia 3510 ? (eerste Nokia met kleurenscherm?)
    Nokia 4280 ? (zakelijk toestel met camera?)
    LG chocolate (mooi toestel, brakke firmware)
    HTC touch CRUISE
    HTC HD2
    HTC Desire HD
    Samsung note ( 1 week gehad, snel ingeruild)
    HTC Sensation XL
    HTC 8X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *