Nederlanders gebruiken de laptop en tablet het meest

Nederlanders gebruiken de laptop en tablet het meest
Wij Nederlanders hebben met 51% de hoogste tablet-penetratie in de wereld.

Dat zegt in ieder geval Joris Merks, hoofd van Branding Solutions bij Google. In het Connected Consumer onderzoek dat door onderzoeksbureau TNS is uitgevoerd in opdracht van Google komt verder naar voren dat 76% gebruik maakt van een laptop. Daarmee overstijgen we landen als China en Duitsland.

Het gebruik van smartphones ligt juist weer wat achter in vergelijking met andere landen. Zo gebruikt ongeveer 80% van de mensen een smartphone in Zuid-Korea terwijl wij blijven hangen op 65%. Het aantal smartphones stijgt wel gestaag. Zo werden er in 2010 nog 2,2 miljoen smartphones verkocht, maar in 2013 waren dat er al 4,6 miljoen.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat 65% van de Nederlanders minimaal één keer per maand een online-aankoop doen. Daarmee zijn wij ook weer koploper. Zo blijft Duitsland op 64% steken en in Rusland doet maar 24% één keer per maand een online-aankoop. Wij zijn ook veel vaker online dan mensen in andere landen. Zo is 84% van de Nederlanders dagelijks online voor persoonlijk gebruik. In de Zuid-Europese landen is dat beduidend minder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *