Nederlanders hebben het GEHAD met hun tv-abonnement

Auteur: , 3 Reacties
LG Oled Wallpaper

Want internet. En Netflix.

Slecht nieuws voor de Ziggo’s, KPN’s en Telforts van deze wereld. Het animo voor tv-abonnementen loopt steeds verder terug. In de VS is die trend al geruime tijd zichtbaar, waar de kabelabonnementen duur zijn en streaming diensten als Netflix en HBO alsmaar doorgroeien. Om nog maar te zwijgen over de impact die de nieuwe Apple TV settopbox zal hebben. Ook in Nederland neemt het aantal ‘cord cutters’ in rap tempo toe.

Enzoknolficering

Volgens Telecompaper wil 8 procent van de Nederlanders binnen nu en 2 jaar het huidige tv-abonnement opzeggen. Niet geheel verrassend zijn het vooral de jongeren die de ouderwetsche televisie zelden meer aanslingeren. Bij de groep van 12-19 jarigen stelt 13 procent te verwachten dat dit gebeurt, bij de groep van 20-29 jaar is dat 12 procent en bij de Nederlanders van 30 tot 39 jaar is dat 11 procent. Pas vanaf de categorie 50-64 jaar komen we onder het gemiddelde van 8 procent (5%), terwijl boven de 65 vrijwel niemand van plan is hun lineaire tv-abonnement de deur uit te doen. Omroep Max zit dus nog even safe.

Als we kijken naar het totaal aantal tv-abonnementen dan zijn dat er nog 7,41 miljoen, een kleine daling ten opzichte van 2012, toen er 7,46 miljoen abonnees waren in Nederland. De verwachting is dat dit aantal snel zal dalen.3 reacties

Gebruik al jaren geen tv abonnement. Schotel beste keuze. En nu de IPtv’s er zijn kan de schotel ook weg!
Je moet wel een bekrompen geest zijn als je geen tv abonnement hebt. Netflix de vervanger van televisie? Geloof je het zelf met die overjarige meuk waar niemand meer op zit te wachten.
@nietzoslim: Dat ligt aan je interesses, ik heb nog wel een tv abbo, maar ik kijk zelden tv. Ik kijk vaker netflix of downloads die ik niet via een legale streamingdienst in NL kan bekijken, laat staan op tv omdat het niet beschikbaar is.
Ik vermaak mij beter met een (oude) tv serie dan met een of ander dom “help mijn buurman is zwanger” programma

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).