Nederlanders kochten vorig jaar 4,6 miljoen smartphones

Stapeltje smartphones
2013 was een recordjaar voor de verkoop van Smartphones in Nederland. Er werden door ons zuinige Hollanders maar liefst 4,6 miljoen exemplaren aangeschaft.

Dit heeft onderzoekbureau GfK berekend. Vooral het vierde kwartaal van vorig jaar was een sterk kwartaal voor de telecommarkt. In de laatste drie maanden lag de verkoop van smartphones 24 procent hoger dan een jaar eerder. De introductie van nieuwe toestellen en features zoals 4G hebben voor een stevige impuls gezorgd.

Meer dan de helft van de verkochte mobiele telefoons heeft inmiddels een scherm dat groter is dan 4-inch. In 2012 gold dit slechts voor 1 op de 3 toestellen. De phablets (smartphones met een schermgrootte tussen de 5.5 en 7 inch) hebben inmiddels ook een plaats veroverd in de markt van de mobiele telefonie. Eind 2013 waren meer dan 4% van alle mobiele telefoons een phablet. De verwachting is dat meerdere merken in 2014 een phablet op de markt zullen brengen.

Eerder rekende GFK al voor ons uit dat er vorig jaar 4.300 smartwatches werden verkocht.

Nog geen reacties

    • @sven31: In 2012 steeg het marktaandeel van de iPhone in Nederland nog van 10 naar 15 procent. Wereldwijd nam het marktaandeel van de iPhone in 2013 af, maar Nederlandse cijfers heb ik zo snel niet bij de hand. Als ik zou moeten gokken, dan zou ik zeggen dat de iPhone in Nederland momenteel een marktaandeel heeft van minder dan 10 procent. Er is enorm veel concurrentie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *