Nederlanders maken massaal gebruik van mobiele data

Massaal mobiele data
Inmiddels zouden al ruim 10 miljoen Nederlanders gebruik maken van mobiel internet. Dat vertaalt zich dan ook flink in de omzet van providers.

Vorig jaar waren er namelijk nog maar 8,6 miljoen smartphone-gebruikers met een internetabonnement. Dit is in het eerste halfjaar van 2013 gestegen naar 10 miljoen. Daarnaast zijn er nog eens een miljoen gebruikers die alleen een abonnement met data afsloten voor bijvoorbeeld een tablet. Gemiddeld sloten er in het voorjaar van 2013 dan ook zo’n 10.000 gebruikers per dag een abonnement af voor mobiel internet, meldt de Autoriteit Consument & Markt (ACM) .

In het voorjaar is door Nederlanders 7,8 petabyte (7,8 miljard MB) aan data verbruikt, ruim 2 petabyte meer dan vorig jaar. In deze periode werd er door providers zo’n 946 miljoen euro verdiend, bijna een verdubbeling van de 536 miljoen euro die providers vorig jaar wisten te genereren. Het aantal sms’jes dat verstuurd werden is afgelopen jaar echter gehalveerd. Waarschijnlijk is dat de reden dat providers het niet al te goed te doen.

Mobiel data 2013

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *