Nederlanders ontwerpen dit waanzinnige superjacht

Jacht Nederland
Een superdeluxe schip dat nog het meest weg heeft van een protserig hotel in een oliestaat.

CF8 heet het ding, oftewel ‘Cars & Family in 80 metres’ (me neither). Het is een concept van ontwerpstudio Sea Level. Het heeft een tachtig meter lange romp, een dek met zonneterras en helikopterplatform en vooral opvallend: het enorme gat, wat ervoor zorgt dat het zonlicht ook op de onderkant van het schip valt (check ook de waterval). Er is plek voor 12 passagiers en 18 crewleden.

Sea Level 2

In het zwembad zit je bijna op zeeniveau, zodat je het idee hebt in open zee te zwemmen. De site meldt verder nog: carries a showroom for owner’s private car collection! Vinden we hier natuurlijk allemaal geweldig, een privéshowroom, maar heb je daar veel aan op open water?

Sea Level

6 reacties

  1. als scheepsontwerper zijnde kan ik hierop zeggen; never gonna happen.

    regeltechnisch niet veilig genoeg. dit soort concepten zijn er genoeg maar worden nooit gebouwd. sowieso vind ik ‘m niet mooi, maar dat is persoonlijk natuurlijk 🙂 (megajachten vind ik zelden echt mooi)

  2. > maar heb je daar veel aan op open water?
    Ja. Want als je bent aangemeerd in een haven (die groot genoeg is voor dit schip) dan wil je ter plekke bedenken of je vandaag met de Lambo, de Ferrari, de Bentley of de Mercedes op stap gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *