Nederlanders op Netflix benadeeld; zo omzeil je het systeem

Nederlanders opgelet
Je krijgt mogelijk niet alle content die zien die je zou moeten zien!

Dat het aanbod per land op streaming-gigant Netflix erg verschilt, dat weet de gemiddelde gebruiken wel. Maar onderzoek van Streamwijzer wijst uit dat zelfs je taalinstelling invloed heeft op je aanbod. Hierdoor worden ‘Nederlandstalige Nederlanders’ benadeeld door Netflix.

Afhankelijk van je taalinstellingen biedt Netflix tot wel 6% minder series en 0,3% minder films aan dan bijvoorbeeld je buurman met andere instellingen. We hebben het dus niet over aanbod in verschillende regio’s, maar twee gelijke accounts, bijvoorbeeld van jou en je partner, waarbij er één de taal van de app op Nederlands heeft staan, terwijl de ander Engels heeft ingesteld.

Als je je profiel op Engels hebt staan, dan krijg je toegang tot 78 series meer dan iemand die Nederlands aanhoudt. Hetzelfde geldt voor 6 films die missen voor een Nederlandstalig profiel.

Kortom, wil je alles uit je abonnement halen en spreek je een redelijk woordje Engels, dan is het slim om je profiel op Engels in te stellen. Dit beïnvloedt verder niet je toegang tot ondertiteling of Nederlandse audio; slechts knoppen en beschrijvingen van content worden omgezet naar het Engels. Zo doe je dat:

  • Ga naar Instellingen
  • Kies Account
  • Klik op het sub-menu Taal
  • Selecteer hier de voorkeurstaal English en druk op Opslaan

De website die het verbergen van content ontdekte, heeft ook een lijst samengesteld van alle content die je mogelijk mist. Nu hoef je niet bang te zijn dat je miljoenenproducties als The Crown, Stranger Things of een van deze 10 geweldige comedy-toppers mist; het zijn vooral onbekende en onbelangrijke titels die worden uitgesloten.

Desalniettemin is het vreemd dat twee mensen die mogelijk zelfs bij elkaar wonen en hetzelfde betalen voor een abonnement toch een ander aanbod krijgen op basis van hun taalvoorkeur. Netflix heeft nog niet gereageerd op de ontdekking.

Lees ook: Zo meet Netflix op 3 manieren wat jij kijkt

Nog geen reacties

    • @lolindir: Huisgenoten die elkaar niet zo goed liggen dan 😉 Maar nee, als partners de prijs delen maar allebei een eigen profiel hebben dan kun je dus al een ander aanbod ontvangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *