Nederlanders opgepakt met twee ton aan cryptocurrency

Auteur: , 2 Reacties
Nederlanders opgepakt met twee ton aan cryptocurrency

Een nieuwe ontwikkeling in een lopende zaak.

Vandaag heeft de politie in Assen een nieuwe verdachte opgepakt in een lopende zaak met betrekking tot illegale handel in cryptocurrency. Er werden al eerder twee mannen opgepakt en vandaag komt daar een derde persoon bij.

De drie verdachten hielden zich bezig met de handel in drugs. De opbrengsten werden deels contant bewaard en van een ander deel werden crypto’s gekocht om het geld wit te wassen. De politie heeft de cryptomunten, die een waarde vertegenwoordigen van zo’n 200.000 euro, in beslag genomen. Om welke munten het gaat is niet bekend. De crypto’s werden bewaard op hardware wallets, maar ook op online exchanges. Criminelen wijken vaak uit naar cryptocurrency, omdat op reguliere banken het geld niet kan worden geparkeerd. Hoewel blockchain openbaar is, is het relatief eenvoudig voor een crimineel om geld te verstoppen op een internationale exchange of hardware wallet.

Naast de crypto’s zijn ook diverse auto’s in beslag genomen. Één van de verdachten had een autobedrijf naast de illegale activiteiten. (Via AsserCourant)2 reacties

Als ze het op een online exchange hadden staan of op een mobiele device wallet en de boel goed beveiligd hebben dan is er NO WAY dat de politie erbij kan komen …..
Ervanuitgaande dat ze niet hun history, inlog gegevens op de computer bewaard hebben en/of hun mobiele device niet encrypted hebben of elders bewaard hebben.
Hoe kan je als dealer zo te werk gaan dat de politie al je wachtwoorden weet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).