Nederlanders zien reclame op Huawei smartphone

Nederlanders zien reclame op Huawei smartphone
Het Chinese techbedrijf is een onderzoek gestart.

We weten dat Xiaomi reclame stopt in het OS. Het is onderdeel van hun strategie om producten met een lage prijs aan te bieden. Die ads kun je overigens uitschakelen, maar dat geheel terzijde. Huawei-gebruikers over de hele wereld, ook uit Nederland, klagen over het onvrijwillig zien van reclame op de smartphone.

De reclame, bijvoorbeeld de naam van Booking.com, komt op het ontgrendelscherm in beeld. Een echte in-your-face reclame. Wie of wat achter de actie zit is niet bekend. Huawei zegt een onderzoek te zijn gestart om te kijken wat hier precies fout gaat. Volgens Android Police komt het euvel voor op Huawei-smartphones die een voorgeïnstalleerde wallpaper gebruiken van een landschap. Klachten vanuit Nederland, Engeland, Ierland, Zuid-Afrika, Noorwegen en Duitsland zijn bekend.

Op sociale media klagen gebruikers steen en been over de plotselinge reclame. Het oogt dan ook heel vreemd. Zodra Huawei informatie heeft over het issue zegt het bedrijf met meer info te komen. Tot die tijd kan het opgelost worden door een andere achtergrond in te stellen. Een niet Huawei landschap wallpaper in dit geval.

https://twitter.com/ValexWhoa/status/1139158911037116416

Lees ook: ‘Huawei gaat nu minder smartphones maken’

4 reacties

  1. Stap 1 bij het gebruiken van een nieuwe Huawei: verwijder bloatwareapps, of schakel ze uit
    Stap 2 bij het gebruiken van een nieuwe Huawei: gebruik andere wallpapers dan de voorgeinstalleerde.

    Nooit last gehad van reclame op mn telefoon. Los van internetreclame

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *