Nederlands bedrijf belooft draadloos supersnel internet

Pijnacker
Een nieuwe techniek moet ‘supersnel internet’ zonder kabelverbinding naar buitengebieden brengen.

Het zouden er zo’n 300.000 zijn, het aantal Nederlandse huishoudens dat is verstoken van snel internet. Het is kabinetsbeleid om verandering in die situatie te brengen, maar het aanleggen van kabelverbindingen is op deze plekken erg duur.

Nu claimt de nieuwe Nederlandse internetprovider Wireless XS daar deels verandering in te kunnen brengen, waarbij men ‘vooruitloopt op de wereldwijde introductie van een nieuwe, vooruitstrevende techniek’. Zo moet snel internet (maximaal 500 MBps, in de praktijk abonnementen van 50 en 100 MBps), HD-televisie en telefonie draadloos worden aangeboden. Wireless XS zegt dat hun oplossing perfect is voor de buitengebieden, omdat ‘al bij een beperkt aantal klanten een marktconform abonnement kan worden aangeboden’. Hoe de techniek exact werkt, daarover hult Wireless XS zich in stilzwijgen. Klanten hebben een eigen schotelantenne nodig, die door Wireless XS wordt geïnstalleerd.

De eerste klanten zijn bewoners van het gebied Pijnacker/Delfgauw. Die moeten nog dit kwartaal worden aangesloten.

3 reacties

  1. Hmmm, ik woon in de bergen van Duitsland en wij kunnen hier alleen Internet krijgen via een radiosignaal. Ik heb nu 26.500Mbps, maar kan probleemloos 300.000Mbps krijgen als ik dat wil (snelheid is getest en 100% haalbaar). Dus wat is er nu zo revolutionair aan dat XS systeem?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *