Nederlands bedrijf betaalt vakantiegeld uit in Bitcoins

Nederland bedrijf betaalt vakantiegeld in Bitcoins
IT-detacheerder Eliantie is hiermee het eerste Nederlandse bedrijf dat zijn personeel uitbetaalt in dé electronisch munt.

Het Rijswijkse bedrijf betaalt dit uit de eigen verzameling Bitcoins, welke ze de afgelopen jaren hebben opgespaard. Sinds 2010 heeft het innovatieve bedrijf namelijk een ruimte ingericht waar computers 24 uur per dag de elektronische valuta aan het minen zijn, oftewel het opgraven van Bitcoins. Personeel van het detacheringsbedrijf staat nog wat sceptisch tegenover het peer-to-peer netwerk van de Bitcoin, maar na een aantal informatieavonden zijn ze toch vrijwel allemaal overtuigd.

Alsnog is het te betwijfelen of het momenteel een slimme stap is. De koers van Bitcoins is op dit moment namelijk niet erg stabiel en handelaren staan op wankelende voeten. De directie van Eliantie denkt daar echter duidelijk anders over: “Soms is het nodig eens een totaal nieuwe weg in te slaan, dat maakt ondernemen leuk en houdt iedereen binnen de organisatie scherp.” Ook een goed punt.

3 reacties

  1. De Amerikaanse autoriteiten hebben beslag gelegd op twee bankrekeningen die zijn gelinkt aan een belangrijke uitvoerder van de handel in de virtuele munt Bitcoin, het in Japan gebaseerde Mt. Gox. Mogelijk kan het bedrijf daardoor geen transacties met Bitcoins in Amerikaanse dollars meer verwerken.

    Volgens de Amerikaanse autoriteiten waren de rekeningen van een dochterbedrijf van Mt. Gox in de Verenigde Staten, en was er geen vergunning om geldstromen te verwerken. De autoriteiten vrezen dat het gebrek aan regulering van de Bitcoin-markt kan leiden tot misbruik voor witwasserij en andere criminele activiteiten.

    http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3443239/2013/05/17/Belangrijke-speler-Bitcoins-in-vizier-VS.dhtml

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *