Nederlands bedrijf krijgt malware per post aangeleverd

Nederlands bedrijf krijgt malware per post aangeleverd
Fysiek malware aangeleverd krijgen, het overkwam een bedrijf in Alblasserdam.

Virussen en malware worden doorgaans verspreid via linkjes in spammails en geïnfecteerde banners, maar in Nederland kan het ook in je brievenbus vallen. Een niet nader genoemd bedrijf kreeg een brief met een doortrapte tekst over een gevonden USB-stick waarop een CV stond, met het betreffende bedrijf als ‘huidige werknemer’ aangemerkt. Daarom stuurde ‘Ilse van Staphorst’ de USB-stick maar naar hun adres, in de hoop dat ‘ie bij de rechtmatige eigenaar terecht zo komen.

De bestanden op de USB-stick leken op het eerste gezicht .pdf- en .jpg-formaten te hebben. Bij nader onderzoek waren dat dus .exe-bestanden. Dan weet je het wel: naar alle waarschijnlijkheid tot de rand gevuld met phishing software. In dit geval lijkt het erop dat de verantwoordelijke hacker dit specifieke bedrijf op het oog had om met kwaadaardige software infromatie te verzamelen.

De brief:
Nederlands bedrijf krijgt malware per post aangeleverd

Volgens wijkagent Jan-Peter de Vreede, die de foto van de brief op Twitter deelde, zijn er in het land al vergelijkbare manieren van phising bekend. Oppassen dus met USB-stickjes die door je brievenbus komen rollen. Zeker als bedrijf zijnde. (Lezen jullie mee, Sony?).

Nog geen reacties

  1. Is toch al jaren bekend dat je nooit een USB-stick die je niet kent niet in je computer moet stoppen? Een truc die al sinds jaar en dag gebruik wordt om hipsters in de Starbucks hun privé gegevens te ontfutselen, simpelweg door ‘rondslingerende’ usb’s neer te leggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *