Nederlands bedrijf verslaat Google met zelfrijdende auto?

Audi A7 Sportback met Mobileye techniek
Krijgt Google onverwachte concurrentie uit Nederland op het gebied van zelfrijdende auto’s? Het lijkt er wel op. Het Nederlands-Israelische bedrijf Mobileye ontvangt een investering van $400 miljoen en timmert flink aan de weg met hun technologie.

Door deze investering van $400 miljoen komt de waarde van Mobileye uit op $1,5 miljard. Het bedrijf is al sinds de jaren ’90 bezig met het ontwikkelen van technologie die bestuurders moet assisteren en daarvoor werken ze samen met fabrikanten als BMW, Volvo en General Motors.

Het bedrijf claimt zelfs dat ze in 2016 een zelfrijdende auto kunnen lanceren. Het grote verschil met de techniek die Google gebruikt is dat de systemen van Mobileye slechts enkele honderden euro’s kosten en dus vele malen goedkoper zijn. (via: nytimes.com)

In onderstaande video een overzicht van wat dit bedrijf doet:

[gv data=”BuO6FbGO2uY”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Handig hoor, een schermpje op je dashboard dat een waarschuwing geeft bij een potentieel gevaarlijke verkeerssituatie, zodat je weer even oplet.
    Vroeger kon de automobilist dat zelf.

    Damn, ik begin echt oud te worden.

  2. Zelfrijdende auto’s zijn leuk natuurlijk, maar volgens mij hoeft het helemaal niet. Van veel nieuwe technologische toestellen worden we steeds luier en luier… bovendien worden we steeds meer afhankelijk doordat alles digitaal wordt….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *