Nederlands filmbedrijf gaat Popcorn Time-gebruikers pakken

Nederlands filmbedrijf gaat Popcorn Time-gebruikers pakken
Wie Popcorn Time gebruikt, krijgt Dutch Filmworks achter zich aan.

Het net rond Popcorn-Time, waarmee je illegaal series en films kunt kijken via het bittorrent-netwerk, begint zich te sluiten. De overheid doet niets, want die zijn niet van plan om individuele downloaders aan te pakken. Filmdistributeurs kunnen echter niet wáchten om Popcorn Timers aan te pakken.

Schadevergoedingen
Dutch Filmworks lijkt hierin het meest actief te zijn. Een jaar geleden wilden ze enkel nog boze brieven naar downloaders sturen (ja, als je streamt via PT dan download je content), die toon is nu verandert in dreigen met schadeclaims. Aan de NOS laat een woordvoerder van het filmbedrijf weten dat ze schadevergoedingen gaan eisen van individuele gebruikers:

“Op dit moment zijn we aan het kijken met welk ict-bureau we de ip-adressen van gebruikers kunnen achterhalen. Als we daar uit zijn, kunnen we de adressen verzamelen en daarmee naar de provider stappen.”

NAW-gegevens
Dutch Filmworks heeft nog geen specifieke films genoemd waarvoor ze een schadevergoeding willen, maar is dus wel van plan om bij internetproviders NAW-gegevens te achterhalen en moddervette boetes uit te delen, opgelegd via civiele procedures. Daarvoor zullen internetproviders eerst klantengegevens moeten afstaan, en die doen dat niet zomaar. XS4ALL en Ziggo hebben al aangegeven niet mee te werken. Tenzij een rechter het verplicht, maar of zo’n uitspraak er komt staat niet vast, want precedenten zijn er nauwelijks.

Eén ding is wel duidelijk. Zowel Tim Kuik als filmproducenten slijpen de messen in een poging angst te zaaien onder Popcorn Time-gebruikers. Ofwel, tijd om ergens een deugdelijk VPN-abonnementje te nemen, als je dat nog niet had gedaan.

Nog geen reacties

  1. Bij mij is niets te halen, nu gebruik ik geen PopcornTime maar als ik dat had gedaan was het zeker niet om Nederlandse rommel te kijken. Het is niet alleen zonde van je geld het is bovenal zonde van je tijd.

  2. Is het niet een idee dat er op apparata eens wat wordt geschreven over goede (betaalde) VPN-abonnementen? Denk dat menig gebruiker daar wel interesse in / behoefte naar heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *