Nederlands game-dienst geeft je dagelijks één game

Tof concept
De gratis service schotelt je elke dag wat nieuws voor.

Abonnementen zijn er in allerlei soorten en maten en ook grote jongens zoals Microsoft en Sony hebben abonnementen en games geprobeerd samen te brengen. Maar omdat games – zeker de games die de massa’s willen spelen – veelal tientallen uren duren en je ze dus niet zomaar eventjes uitspeelt wringt een game-abonnement altijd een beetje. Rami Ismail van het Nederlandse Vlambeer denk een oplossing te hebben.

De indie-ontwikkelaar achter onder andere Luftrausers en Nuclear Throne komt namelijk met een platform genaamd Meditations. Zoals de naam al doet vermoeden gaat het hier niet om competitieve games of gigantische epossen, maar om kleine titels die bedoeld zijn om wat rust en relaxatie te verschaffen, en wellicht zelfs wat inspiratie aan te wakkeren.

En dat doet Meditations iedere dag. Het idee is namelijk dat de gebruiker elke dag een nieuw, klein spel kan spelen om tot rust te komen. Het gaat dan ook om indie-games die ontzettend minimalistisch zijn en binnen zo’n vijf minuten uitgespeeld kunnen worden. Je krijgt kleine puzzels, platformers en persoonlijke games te spelen die geïnspireerd zijn door de dag waarop ze uitkomen. Daar blijft het dan ook bij; een game is alleen op de dag van uitkomst te spelen, dus als je hem mist, moet je wachten tot volgend jaar.

Vooralsnog was deze game op 1 januari beschikbaar op het platform en is het tevens de reden waarom Ismail naar eigen zeggen het project heeft opgezet. Tempres, zoals de game heet, geeft duidelijk aan wat voor soort games je kunt verwachten. Het is minimalistisch, klein, een beetje uitdagend maar vooral niet te intens.

Zoals het ernaar uitziet is Meditations een gratis service. Via de website kun je de launcher downloaden, waarna je vervolgens zo’n 500 MB aan games moet downloaden voor de huidige maand.

Ondertussen check je hier een ander Nederlands concept dat je wellicht wat meer aanspreekt; voor een vast bedrag per maand krijg je bij Utomik toegang tot honderden grote games waaronder Batman: Arkham City, Saints Row IV en Borderlands.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *