Nederlands jacht sloopt internetverbinding Spaans eiland

Dwinger
Inwoners van het Spaanse eiland Formentera hebben geen internet meer, een Nederlander heeft met zijn luxejacht een kabel op de zeebodem stukgerukt.

Volgens de Spaanse autoriteiten hebben de opvarenden van het zeiljacht het Spaanse eiland Formentera van hun internetverbinding beroofd. De zevenkoppige bemanning van het onder Nederlandse vlag varende jacht S.Y. Dwinger zou bij het ophalen van het anker een cruciale (glasvezel)kabel hebben verwoest, zo schrijft de Spaanse krant El Mundo. Volgens de krant is er al ruim 3 dagen geen internet op Formentera (een eiland ten zuiden van Ibiza) en heerst er “chaos” als gevolg van de kabelbreuk.

Een woordvoerder van telecombedrijf Telefonica verklaarde dat er via radioverbindingen een voorlopige dienst wordt geïnstalleerd. Een boot die een nieuwe kabel aan moet leggen is onderweg vanuit Sicilië, binnen een week zou alles weer gefixt moeten zijn.

De krant schrijft dat het zeiljacht van een Nederlandse miljonair is, dat blijkt Niek Sandmann te zijn. Volgens Niek is de berichtgeving overdreven: “We hebben een duiker laten komen, die ons weer los heeft gemaakt. Gelukkig heeft die ook foto’s genomen van de RVS-kabel waar we aan vast lagen. Dat was duidelijk geen internetkabel! Maar kennelijk vonden ze het makkelijk ons daarop aan te spreken.”

Sandmann werd rijk met vastgoed, zijn vermogen wordt geschat op 80 miljoen. Het zeilschip is 50 meter lang met de hoogste vrijstaande mast ter wereld. Hieronder een video van de Dwinger:

[gv data=”rmcZJq6Dx8I”][/gv]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *