Nederlands vertaalapparaat is international succes

Travis
Deze startup uit Rotterdam wil mensen verbinden door taalproblemen weg te nemen.

Travis de Tolk is een vertaalapparaat dat 80 talen kan spreken door middel van kunstmatige intelligentie.

“We willen ervoor zorgen dat iedereen op aarde met elkaar kan communiceren, juist in deze globaliserende wereld. Daarom hebben we een universele vertaler gemaakt, die ingesproken zinnen ‘live’ vertaalt. Handig als je een biertje wil bestellen op vakantie en onmisbaar als je op reis in het ziekenhuis terechtkomt. Je kan je beter uitdrukken en legt daarmee sneller verbindingen. Is dat niet waar reizen om draait? ”, aldus Lennart van der Ziel, mede-oprichter van Travis.

Travis de Tolk is de afgelopen maanden ontwikkeld, na een crowdfunding-campagne op het platform Indiegogo. Hierbij werd er ruim 825.000 dollar opgehaald, via 6.000 pre-orders. Er blijkt wereldwijd interesse in het Rotterdamse vertaalapparaat.

Travis is een los apparaat en geen mobiele app. Daarmee weet het apparaat zich te onderscheiden van mobiele vertaal-apps zoals Google Translate. Het apparaat maakt gebruik van verschillende vertaalsoftware: van grote partijen als Google en Microsoft, tot die van lokale partijen. Gebruikers van Travis kunnen binnenkort op een platform aangeven hoe vertalingen bevallen, zodat het vertaalapparaat kan worden verbeterd.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *