Nederlandse 3D-printer Shapeways haalt $30 miljoen op

Coco 3D
De Nederlandse startup Shapeways, die in opdracht 3D-producten print, heeft een nieuwe investering van 23 miljoen euro gekregen (30 miljoen dollar).

De investering komt onder andere van Netscape-oprichter Marc Andreessen, die via de bekende investeringsmaatschappij Andreessen Horowitz het geld beschikbaar stelt. Met het geld wil Shapeways meer 3d-printfabrieken op meerdere plekken in de wereld bouwen. Ook wil het bedrijf meer personeel aannemen.

Het Nederlandse bedrijf bestaat al bijna vijf jaar en is inmiddels uitgegroeid tot de bekendste webwinkel waar je 3D-voorwerpen kan laten produceren. Het brabantse bedrijf maakte vorig jaar de overstap van Eindhoven naar New York en opende daar een fabriek met 3D-printers. Via de site zijn tienduizenden ontwerpen te vinden en tot nu toe heeft Shapeways ruim 1 miljoen producten gefabriceerd. Maandelijks worden er zestigduizend nieuwe designs geüpload. Er werken momenteel ruim tachtig mensen.

Shapeways Infographic

Nog wat meer info over Hollanders en 3D pinting: onlangs begon de Nederlandse start-up 3D Hubs met het opzetten van een 3D-printernetwerk, waar bezitters van een 3D-printer hun diensten kunnen aanbieden. Het bedrijf wil consumenten zo de mogelijkheid geven om een 3D-ontwerp lokaal af te drukken. Op de website van 3D Hubs kunnen bezitters van een 3D-printer hun apparaat aanmelden als zij ook voor derden objecten willen printen en zo iets willen bijverdienen.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *