Nederlandse app Nimbuzz is 250 miljoen waard

Nederlandse app Nimbuzz is 250 miljoen waard
Je had er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar een Nederlandse bel- en chat-app heeft de laatste jaren een flinke groei doorgemaakt. Iets dat zich nu uitbetaald.

137 miljoen euro

We hebben weer een succesverhaaltje van een Nederlandse app die miljoenen heeft vergaard. Het van oorsprong Nederlandse Nimbuzz is namelijk door het Britse internetbedrijf New Call Telecom overgenomen. Voor 70 procent van de aandelen in Nimbuzz, dat in 2006 werd opgericht door Evert Jaap Lugt, werd 175 miljoen dollar (137 miljoen euro) betaald.

Hoewel we de app hier in Nederland haast niet gebruiken, heeft het in de afgelopen jaren een indrukwekkende groei laten zien. In 2013 had het bedrijf naar eigen zeggen wereldwijd 200 miljoen gebruikers, waarvan 30 miljoen in India. Volgens The Times of India draait Nimbuzz dit jaar een omzet van zo’n 30 miljoen dollar. Ook in het Midden-Oosten, Indonesië en Rusland is de app mateloos populair. Eén van de redenen waarom het hoofdkantoor in 2012 werd verplaatste naar New Delhi, India.

Eén van de grootste voordelen van Numbuzz is dat het op vrijwel ieder platform werkt. Van PC, Mac, Linux, Android, iOS, Windows Phone, Nokia, Blackberry, Java tot de Kindle Fire. Met Nimbuzz kun je naast bellen en berichten versturen ook groepsgesprekken beginnen en bestanden delen. Dit doe je niet alleen met Nimbuzz-gebruikers, maar ook met je vrienden op Facebook en Google Talk. Voor alles heb je slechts één account en één gebruikersnaam nodig.

Het Nimbuzz-team bij de uitreiking van de SMARTIES 2014
Het Nimbuzz-team bij de uitreiking van de SMARTIES 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *