Nederlandse bank laat je hoge bedragen mobiel betalen

Nederlandse bank laat je hoge bedragen mobiel betalen
ABN AMRO is naar eigen zeggen de eerste bank ter wereld die wearables gebruikt om pintransacties met hogere bedragen af te rekenen.

Contactloos betalen kennen we inmiddels allemaal. Het is zo geïntegreerd in de maatschappij dat je het overal ziet. In de winkel, in de supermarkt en bij de parkeerautomaat. De NFC-chip op een pinpas maakt een betaalactie veel makkelijker en sneller.

De Nederlandse bank ABN AMRO is met dit concept in gedachte nog een stapje verder gegaan. De bank komt met een wearable voor haar klanten. Deze wearable dient gekoppeld te worden aan een bankrekening. Vervolgens kan de accessoire gebruikt worden om contactloze betalingen uit te voeren. Het gaat om wearables van onder meer de merken Garmin en LAKS. Een vereiste is dat het apparaatje beschikt over een Mastercard gecertificeerde betaalchip.

In plaats van je pinpas tegen het pinapparaat te houden, dien je de wearable tegen het apparaat te houden. Omdat de wearable is gekoppeld aan je rekening, kan het geld zo worden afgeschreven. Bij bedragen boven 25 euro wordt er om een pincode gevraagd. Er is een daglimiet van 250 euro voor dit soort betalingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *