Nederlandse corona-app is een hit

Nederlandse corona-app is een hit

De corona-app CoronaMelder is al enkele honderdduizenden keren gedownload.

Sinds zondagavond kun je CoronaMelder, de Nederlandse corona-app, downloaden. Voor nu heeft dat alleen zin als je de applicatie gebruikt in de regio Twente, Drenthe, IJsselland, Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Zuid.

De landelijke lancering volgt op 1 september. Je kunt natuurlijk alvast de app installeren op je smartphone. Dan staat ‘ie er vast op. Het is ook voor de overheid afwachten hoeveel Nederlanders nu daadwerkelijk gebruik gaan maken van de corona-app. De eerste cijfers zien er in elk geval niet verkeerd uit.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft laten weten dat de app inmiddels meer dan 431.000 keer is gedownload. Het gaat hier om gecombineerde cijfers van de Apple App Store en de Google Play Store.

CoronaMelder werkt anoniem en gebruik je door middel van Bluetooth. De corona-app geeft een melding als je in de buurt bent geweest van iemand die besmet is met het coronavirus. De applicatie werkt alleen goed als veel Nederlanders de app downloaden. Tegelijkertijd kan de app een soort schijnveiligheid geven. Je gedrag moet niet afhankelijk worden van de resultaten van de app. Als iemand het coronavirus heeft en niet de app gebruikt kun je alsnog besmet raken, ook al gebruik jij wél de app.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *