Nederlandse cryptomunt Gulden stijgt door

Gulden
Het begin van een nieuw succesverhaal van eigen bodem?

De digitale Gulden heeft vanmorgen een harde stijging achter de rug. De virtuele munt steeg van een stabiele koers van 0,10 dollarcent naar 0,18 dollarcent. Daarmee gaat de Gulden mee in het succesverhaal van vele andere altcoins deze week. Terwijl Bitcoin deze week lijkt weg te zakken, zijn het de altcoins die in opmars komen. Waaronder dus de Nederlandse Gulden.

Op de achtergrond werken de ontwikkelaars aan Gulden 2.0, een verbeterde versie van de bestaande munt. Op dit moment worden er publieke testen gedaan en de uitrol zal in januari 2018 beginnen. De afgelopen maanden bleef de Gulden relatief stabiel, terwijl diverse andere altcoins en de Bitcoin flinke stijgingen meemaakten. Even leek het erop dat Gulden zou achterblijven, maar met deze stijging van vandaag laat de munt zien dat er ook nog leven in de brouwerij is.

Met de uitrol van Gulden 2.0 is er kans dat de munt volgend jaar verder blijft stijgen. Voor nu is dat echter een speculatie en zal de tijd leren of de Nederlandse munt inderdaad een potente speler gaat worden.

Gulden
Bron: World Coin Index

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *