Nederlandse FairPhone gaat in productie!

Nederlandse FairPhone gaat in productie!
U zou een soortgelijke telefoon voor rond de 100 dollar uit China kunnen halen, of u betaalt 325 euro voor een reskin met de belofte dat de telefoon eerlijk tot stand is gekomen. Meer dan 5.000 mensen hebben inmiddels voor de laatste optie gekozen.

Vandaag heeft FairPhone de grens van 5.000 pre-orders bereikt, een ondergrens die nodig was voordat ze de telefoon bij het Chinese A’Hong in productie wilden laten gaan. De ‘eerlijke telefoon’ van het bedrijf Waag Society claimt bij de inkoop van grondstoffen en onderdelen eerlijke handel te drijven.

Dit is wat het bedrijf daarover zegt:

From the mines to the factories, we want every worker involved in creating this smartphone to earn a fair wage. Beyond monetary benefits, our ultimate goal is to ensure that employees work in safe conditions that comply with environmental regulations.

For our first phone, we’ve focused on our factory in China, including creating a fund to improve worker’s wages and working conditions and open discussions between workers and their employers.

De telefoon heeft een 4.3-inch scherm (960×540 pixels) en draait op Android 4.2. Het rekenwerk wordt gedaan door een MediaTek dualcore-processor, en zoals de meeste Chinatelefoons is het een dual sim-model. Ook de accu, met een capaciteit van 2000mAh, is verwisselbaar. De FairPhone heeft verder een 8 megapixel camera.

UPDATE: Om een indruk te krijgen van het bedrijf: check dit blijheidsfilmpje.

[gv data=”hIR3VW5DQ_o”][/gv]

[lg_folder folder=”0_Divers/FairPhone/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *