Nederlandse Fairphone nu ook te koop bij KPN

Fairphone First Edition
De ‘eerlijke’ Fairphone was vorig jaar groot nieuws en ook gelijk een groot succes. De volledige oplage van 25.000 exemplaren was namelijk in recordtijd uitverkocht. Wil je er toch nog eentje hebben? Sla dan je slag bij KPN.

KPN heeft namelijk de hand kunnen leggen op 1.000 van de 25.000 telefoons en die zijn nu, in combinatie met een abonnement, te verkrijgen.

Wat de Fairphone zo bijzonder maakt? In elk geval niet de specs, maar wel het feit dat de makers goed nagedacht hebben over zaken als duurzaamheid, milieu en mensenrechten. Er is bijvoorbeeld getracht om zoveel mogelijk gebruik te maken van fabrikanten en leveranciers die komen uit landen waar mensenrechten gerespecteerd worden.

Ook heeft het team achter Fairphone geprobeerd om materialen te gebruiken die het milieu minder belasten en bijvoorbeeld niet afkomstig zijn uit landen waar grondstoffen onder dubieuze omstandigheden worden gewonnen. Als er genoeg vraag is komt er op termijn een tweede versie van de Fairphone. (via: androidworld.nl)

[lg_folder folder=”0_Divers/FairPhone/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Nog geen reacties

  1. @Robert: Moet er niet “eerlijker” staan? Toestel is namelijk niet volledig eerlijk om het zo te mogen stellen. Men tracht een toestel te ontwikkelen met eerlijkheid als uitgangspunt, dat maakt het niet volkomen gevrijwaard van oneerlijke zaken. Dit is door de heren achter het project zelf toegegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *