Nederlandse filmproducenten openen jacht op downloaders

Old-Pirate-Bay-Isohunt
Sekam, de vereniging van onafhankelijke tv- en filmproducenten, wil geld zien van de overheid.

De Nederlandse filmproducenten hebben namelijk een claim neergelegd bij de Nederlandse staat. Vorig jaar werd het downloadverbod ingevoerd, maar daar wordt volgens Sekam te weinig mee gedaan. Er is nog niemand aangeklaagd, waardoor Sekam van mening is dat illegaal downloaden nog steeds wordt gedoogd, en daarvoor is de staat aansprakelijk.

78 miljoen euro per jaar

Het is niet bekend hoeveel geld ze van de staat gaan eisen, maar in de claim wordt een eerder onderzoek aangehaald waarin de jaarlijkse schade op 78 miljoen euro wordt geraamd.

Sekam wil bovendien dat er meer voorlichting komt vanuit de overheid, dat er pop-ups met waarschuwingen verschijnen bij sites die illegaal films en series aanbieden, en dat diensten als Popcorn Time worden aangepakt. Ze willen nog niet achter individuele downloaders aangaan – iets dat in theorie zou kunnen dankzij het downloadverbod – omdat de overheid eerst beter moet gaan voorlichten.

3 reacties

  1. Allemaal organisaties die zichzelf willen verrijken over de rug van artiesten ..
    We hebben hetzelfde gezien bij BREIN, die ook ex medewerkers wegstuurde met tonnen.

    Laat ze eerst dan eens de copieerheffing aanspreken, immers die levert jaarlijks vele miljoenen op ! Hoor je nooit iemand over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *