Nederlandse filmsector wil downloaders brieven gaan sturen

Nederlandse filmsector wil downloaders brieven gaan sturen
Hee, dat is leuk. De filmindustrie wil je penvriend worden.

Het downloaden van materiaal uit illegale bron is sinds enkele maanden verboden in Nederland. Individuele downloaders aanpakken staat echter niet hoog op de agenda van Stichting Brein. Daarom pleiten diverse partijen in de Nederlandse filmindustrie om internetters die films en series downloaden een brief of mail te sturen.

René van Turnhout, directeur van filmdistributeur Dutch Filmworks en voorzitter van branchevereniging NVPI Video, laat aan de NOS weten dat een melding er als volgt uit kan zien:

“We hebben geconstateerd dat u geprobeerd hebt om films uit illegale bron te bekijken. Makers van films moeten ook hun geld verdienen om te kunnen leven. We verwijzen u naar de volgende legale alternatieven.”

Dergelijke email- en brievenspam is naar het voorbeeld van Groot-Brittannië en Denemarken, waar de filmindustrie en internetproviders hebben afgesproken om downloaders aan de hand van hun IP-adres een brief te sturen.

Ondanks legale alternatieven als Netflix, Videoland Unlimited en NLZiet wordt er met streaming video nog te weinig verdient om de dalende DVD- en Bluray-verkoop op te vangen. En met de stijgende populariteit van Popcorn Time zal dat nog wel even zo blijven.

Lees ook: Popcorn time downloaden: zo werkt het

6 reacties

  1. Net zo iets als: “beste filmliefhebber, wij willen graag dat je onze bioscopen gaat bezoeken, en onze films gaat huren, we willen graag wat meer op vakantie en duurdere auto’s rijden, dus waar wacht je nog op! Geef”

    Nee grapje, begrijp ze best, maar met dit soort zielige berichtjes geef je alleen maar hoe zwak je bent en dat je totaal geen grip op de situatie hebt. En hoeveel gaat dit grapje uberhaupt kosten?

  2. zolang bioscoopkaartjes tegen de 10 euro kosten en een flesje water in de bios 2,60 … blijf ik lekker downloaden.

    filmhuis bezoek ik af en toe wel, want dat kost nog 6,75.. en zijn vaak nog betere films ook, dan die michael bay – explosiefestijnen… maar das natuurlijk persoonlijk 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *