Nederlandse hacker verdiende bijna 70.000 euro in 1 dag

Auteur: , 1 Reactie
Nederlandse hacker verdient bijna 70.00 euro in 1 dag

Lucratieve business.

Je kent het wel. Grote bedrijven die bounty’s uitdelen aan hackers die kwetsbaarheden in systemen ontdekken. Dit is een praktijkverhaal met een Hollands tintje. Hacker Guido Vranken heeft als bounty hunter een zeer goede week achter de rug. Door tal van bugs te ontdekken heeft Vranken een serieus bedrag weten te verdienen dat sommigen nog niet in een jaar maken.

De kwetsbaarheden zijn gerelateerd aan blockchain bedrijf EOS. In een week tijd kreeg Vranken 120.000 dollar aan bounty’s uitbetaald. Op zijn beste dag ontving hij 80.000 dollar, omgerekend bijna 70.000 euro. Met dit soort bedragen hebben hackers geen ‘normale’ baan nodig. Met een goede set skills, koffie en een computer kunnen ze de hele dag op jacht gaan naar bugs. Het zal niet elke dag prijs zijn, maar met 70.000 euro in een week op zak kun je, mits je weinig uitgaven doet, prima leven zonder vast inkomen.

Bovendien bouw je voor jezelf op een naam op. Bedrijven zijn maar wat blij met dit soort ‘goede’ hackers en in sommige gevallen krijg je zelfs een baan aangeboden. Via HackerOne kun je online bekijken welke bounty’s onder meer EOS heeft uitbetaald. Ook kun je zien welke kwetsbaarheden Vranken in het verleden heeft gevonden op zijn profiel.1 reactie

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Daarnaast, 70K per jaar vind ik al prima. 1 grote bug vinden bij zo’n bedrijf per jaar dus…. carrièreswitch?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).