Nederlandse iPhone-laders vliegen spontaan in de fik

Auteur: , 1 Reactie
iPhone-oplader van Nederlandse fabrikant is brandgevaarlijk

Wat van ver komt, is lekker. Dit spreekwoord gaat blijkbaar ook op voor de oplader van je iPhone.

Je kent vast de verhalen over mensen die spontaan geĆ«lektrocuteerd werden tijdens het gebruik van hun iPhone of iPad. Dat ligt in de meeste gevallen niet aan het toestel van Apple, maar aan de goedkope imitatieladers die mensen gebruiken om ‘m op te laden. Wie dacht dat die vlieger alleen voor Chinese namaakrommel gold, komt bedrongen uit, want ook laders van Nederlandse makelij zijn alles behalve veilig.

We hebben het dan in het bijzonder over de opladers van EET Europarts, de leverancier van winkels als Bechtle Direct, BuyItDirect.com, Centralpoint.nl en VelzArt Automatisering. Zij verkochten bovenstaand product (eStuff, ES2310) tussen mei en november 2014 en vragen je er vooral geen gebruik meer van te maken, zo blijkt uit een publicatie van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

De oplader in kwestie: de eStuff

Door een fabricagefout kan er namelijk kortsluiting ontstaan, waarna de boel met een beetje pech in de fik vliegt. Mocht je een dergelijke lader in huis hebben, dan kun je contact opnemen via [email protected] om een vervangend exemplaar te krijgen.1 reactie

Ik heb er al een keer een gehad, ik had een iphone van mijn werk en bij het insteken van de adapter kwam er een keer een steekvlam uit en was hij stuk. Vreemd genoeg was de telefoon niet beschadigd, de lader deed niets meer. (officiele apple lader)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).