Nederlandse jongeren massaal aan de iPhone

iPhone SE
Een breder aanbod betekent een breder publiek.

Vroeger was alles anders. Ook op het gebied van de iPhone. Er was één model, een vlaggenschip, en daar moest je het mee doen. Uiteraard kon je kiezen voor diverse opslagvarianten, maar qua model was er geen keuze.

Dat is vandaag de dag wel anders. De iPhone is toegankelijker dan ooit, want voor enkele honderden euro’s heb je er al een in de vorm van een iPhone SE. Daarnaast zijn er allerlei iPhone-dokters die refurbished iPhones aanbieden en met de iPhone X is Apple de consumente die wat meer kan besteden ook niet vergeten.

Niet zo vreemd dus dat uit een recent onderzoek van Telecompaper blijkt dat Nederlandse jongeren massaal aan de iPhone gaan. Volgens het onderzoek, dat is gepubliceerd in het Consumer Insights Panel, bezat 52 procent van de Nederlandse jongeren tussen de 12 en de 20 jaar in het vierde kwartaal van 2017 een iPhone. Een aardige toename in vergelijking met hetzelfde kwartaal, een jaar geleden. Toen was er nog sprake van een bezit van 44 procent.

Samsung, een directe concurrent van Apple, doet het juist minder goed. Uit de cijfers blijkt dat slechts 27 procent van de jongeren in het laatste kwartaal van 2017 een Samsung smartphone had. Dat was nog 38 procent in hetzelfde kwartaal in 2015.

18 reacties

  1. Dat cijfer van 52% komt wel overeen met het gemiddelde i.q van de jeugd.
    Als 52% van de jongeren nu al van een gesloten systeem houd, dan werkt hel beleid van de huidige regering!
    Met andere woorden; deze mensen worden tot Lemmings opgeleid, en vinden het normaal dat andere mensen bepalen wat goed en fout is.
    Deze mensen houden van een systeem met weinig veranderingen, en vertrouwen blind op…

      • @luxaeterna: Jij gebruikt zeker wifi buiten je thuis situatie ?
        Ik wil niet met een systeem werken waar de maker bepaalt wat jij doet…
        Stel; als Apple een fitty krijgt met apparata, dan kom jij met je telefoon niet meer op deze site (tenzij je de anti Apple trukendoos moet opendoen).
        Kortom een fabrikant bepaald wat jij doet met je telefoon, én waar je ook nog de hoofdprijs voor betaald(het moet niet gekker worden….).
        Wij van wc eend wensen iedere Apple fanaat een fijne dag toe, en lang leve de vrije markt.

      • @luxaeterna: Keep on dreaming. Zelfs bij het (schijn)heilige Apple is alles, achter de schermen, open op het gesloten ECO systeem na. Open je ogen en realiseer je dat bij honderden, zo niet duizenden, 3e partijen je gegevens gewoon in een database staan. Mooi om te lezen hoe Apple z’n gebruikers keer op keer weet te hersenspoelen.

        Bij Android (Google) is dat allang bekend. Ook gewoon mee akkoord gaan? Nee natuurlijk niet. Maar wees je bewust wat je online doet. Of ben jij zo iemand die het hardst van de toren zit te schreeuwen dat “je niks te verbergen hebt”?

  2. Recent geswitched van een S6 Edge naar een Huawei P10. Ben tot zover zeker tevreden. T doet zeker niet onder voor mijn oude S6… Een paar kleine dingen vond ik toch wel prettiger (werken) op de S6. Maar echt storend is het niet. Stock-android is voor mij niet belangerijk en ik kan wel overweg met de skin van Huawei.

    Heb verder nooit behoefte gehad aan een iPhone. Dus ja. Ben tevreden met mijn Huawei. Idem over de Samsung. T was dat de Huawei momenteel meer in t budget zat dan de S8. Dus vandaar de switch.

  3. Ik hoor niet (meer) bij die 52%. Ben overgestapt naar Samsung, bevalt me ook prima.

    Het viel me laatst ook op school op dat het niet alleen de 6(s) of SE is die door jongeren bezit wordt. Ben zelf examenjaar, maar je ziet nieuwe iPhone 7’s en 8’s ook tot de brugklassers aan toe. Waar ze het geld vandaan halen, geen idee. Ga ik geen conclusies over doen. Maar opmerkelijk is het zeker.

    • @720s: Zoveel duurder is zo’n ding toch niet joh? Misschien een tientje duurder dan een (net zo recente) Samsung maar wel een (veel) dikkere restwaarde. Bovendien, het is allemaal op afbetaling, ook Samsungs.. Men houdt van afbetaling.. Oh, vanavond dubbeltje op z’n kant op de TV, meestal zijn een overdaad aan dergelijke contracten de boosdoener van de oplopende schulden. :’)

      • @lekkaah: geen idee waarom je er nu een Samsung vs Apple argument van maakt. Ik heb specifiek gelet op iPhones, Samsungs zijn niet “cool” genoeg bij mij op school of zo.
        Ik kon pas (met moeite) een telefoon zoals de toen gloednieuwe iPhone 6s betalen toen ik op mijn 16de werd aangenomen bij de supermarkt. Het lijkt er nu op dat de iPhone 7 en 8 bij bosjes groeien en verdeeld worden onder kids, brugklassers en al. Wat deed ik fout?

        • @720s: Simpel, we leven nu in een wegwerpeconomie. Vroeger was je nog zuinig op je spul en deed je zo lang mogelijk met iets. Blijkbaar lopen veel jongeren rond met een “afdankertje” van hun ouders.

          Of een abo op de naam van de ouders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *