Nederlandse overheid komt met campagne over drones

Auteur: , 2 Reacties
Drone

Daar kun je mee thuis ko.. Oh wacht.

Vanaf vandaag start de Rijksoverheid een nieuwe campagne. Dit keer niet over discriminatie, alcohol in het verkeer of gedoe over de maximumsnelheid, maar iets totaal anders. Drones. Een niche, dat inmiddels uitgroeit tot een serieuze groep hobbyisten

De overheid is bang dat niet iedereen op de hoogte is van alle regels omtrent drones. Middels een campagne wil men waarschuwen voor eventuele gevaren van de vliegende gadgets en uitleggen welke regels er gelden. Op verschillende radiozenders zullen de komende weken spotjes worden gedraaid en in de omgeving van luchthavens ga je billboards met informatie zien. Staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu vindt de campagne belangrijk aangezien er steeds meer drones opduiken op plekken waar de dingen verboden zijn, zoals luchthaven Schiphol.

Helaas voor de hobbyist wordt het hebben van een drone straks een stuk minder leuk. Dijksma wil dit jaar nog strengere regels invoeren. Dit betekent dat men straks niet hoger dan 50 meter mag vliegen en niet verder dan 100 meter. De staatssecretaris gaat samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie kijken of de opgelegde straffen hoog genoeg zijn. Zeker bij gebieden zoals luchthavens kan een hoogvliegende drone levensgevaarlijk zijn.2 reacties

Gezond verstand gebruiken en laten mensen nou niet bij luchthavens gaan vliegen. Straks kunnen we onze hobby in de kast laten.

Kheb zelf een phantom 4 en t zou zonde zijn als ik nu makkelijk 2 km ver kan om straks nog maar 100 meter te mogen vliegen.

En hou je aan de hoogte van 120 meter, das hoog zat om mooie shots te maken!
Gewoon een vliegbrevet invoeren. 1 dag les, zowel theorie als praktijk, 50 eurootjes, examentje, klaar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).