Nederlandse overheid wil ALLE drones registreren

Auteur: , 2 Reacties
Speederbike-Drone

Doe het gordijn eens open en kijk naar buiten. Wat zie je? Precies: een totale wildgroei aan drones. Iets dat de overheid keihard aan banden gaat leggen.

Staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) is van mening dat niet alleen professionele drones, maar ook de goedkopere hobby-drones zoals de veelgebruikte DJI Phantom geregistreerd moeten worden. Dit zei ze in een debat op vragen van de SP, die vindt dat de eigenaar te achterhalen moet zijn bij bijvoorbeeld schade.

Drone-examen

Mansveld is van mening dat er behoefte is aan een vorm van drone-examen (haha), en ziet graag dat er een folder bij drones geleverd word met wat wel en niet mag bij drones (HAHA!). Verder benadrukte ze dat de lucht geen speeltuin moet worden, maar dat er voor onbemande vliegtuigen ‘luchtwegen’ moeten komen. Een app die ter plekke info geeft zou een gede mogelijkheid zijn.

U leest het, de overheid gaat pleziervergallend regelbrei opstellen. Veiligheidsminister Ard van der Steur heeft toegezegd voor de kerst met een schets van de actuele situatie te komen, gevolgd door maatregelen in 2016.2 reacties

Alles om extra geld te innen. Dat is alles wat de overheid wilt. Onze leven en gevoelens betekend niets voor hun.
Zo zie je maar weer, de wetgever heeft geen idee waar ze het over heeft. Hoe vaak kom je iemand met een drone tegen, laat staan dat deze dan ook nog is bezig is jou in gevaar te brengen of je privacy aan te vallen? Luchtwegen, examen, woehahaha..Dit is je reinste betutteling.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).