Nederlandse politie haalt honderden webshops offline

Auteur: , Geen reacties
Webshops

Door ingrijpen van de politie zijn tig webshops van oplichters gesloten.

Het internet is soms net het wilde westen. Wie niet blijft opletten, kan zomaar in de val van een kwaadwillende vallen. In het geval van webshops is het altijd oppassen. Bij bekende bedrijven als Bol.com of Wehkamp weet je waar je aan toe bent, maar wie winkelt bij een onbekende online shop moet goed opletten. Ook in Nederland zijn er ontzettend veel oplichters actief.

Het afgelopen jaar heeft de politie meer dan 300 webshops offline gehaald. Het gaat hier om nepwinkels die helemaal geen echte producten verkopen, maar wel geld afhandig maken van mensen die niks doorhebben. Het jaar zit er nog niet op en de politie denkt nog zo’n 100 winkels offline te halen voor we het nieuwe jaar gaan inluiden. Zo rond de feestdagen zijn er volgens de politie namelijk extra veel nepwinkels in omloop die geld van goedbedoelde mensen proberen te stelen.

De cijfers werden door Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting in een uitzending van Radar bekendgemaakt. Door zelf op te letten kun je al een hoop schade voorkomen. Betaal niet als het niet lekker voelt, probeer reviews van de betreffende webwinkels te vinden, betaal alleen in valuta waar je bekend mee bent en let op de URL in de adresbalk. In het laatste geval kan een oplichter een bekende webwinkelnaam gebruiken, terwijl je in het echt op een fraudewebsite aan het surfen bent.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).