Nederlandse prijs Nexus 6 bekend

Nexus-Prijs
De prijs voor de telefoon van Google en Motorola is zojuist uitgelekt.

De Nexus 6 is pas vanaf 18 november te bestellen, maar stond zojuist (per ongeluk) al in de Nederlandse versie van Google Play, dit merkte de website Androidworld op. De Nederlandse prijs zou neerkomen op 649 euro, wat een heel stuk hoger is dan we van Nexus gewend zijn. Zo was de Nexus 5 slechts 399 euro bij de release.

Phablet
De Nexus 6 is dan ook van een ander kaliber. Het 6-inch scherm is bijvoorbeeld een stuk groter dan dat van zijn voorgangers, waardoor het eerder een phablet is dan een telefoon. Voor 649 euro koop je de 32GB-editie, terwijl je 699 euro neer zult moeten tellen voor 64GB aan opslagruimte. Een relatief hoge prijs voor een Nexus dus, maar vergeleken met andere smartphonemerken van HTC, Samsung en Apple valt het best mee.

De Nexus 6 draait direct op Android 5.0 Lollipop, en daarmee heeft de Nexus 6 een flinke voorsprong op de concurrentie. Andere fabrikanten zijn waarschijnlijk nog maanden bezig voordat hun toestel ook geschikt is voor de nieuwe versie van Android.

Nog geen reacties

  1. Die 50 euro voor de verdubbeling van het geheugen is netjes te noemen, bij Apple ben je toch het dubbele kwijt. Dan nog zal de prijs kunstmatig hoog zijn door beperkte beschikbaarheid op het moment. Begin volgend jaar zal deze vast een eindje lager uitvallen. Neemt niet weg dat ik het er zo voor zou neerleggen, heerlijk werken zo’n Android OS zonder skin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *