Nederlandse refurbished Apple verkoper legt het loodje

Nederlandse refurbished Apple verkoper failliet
Is er geen markt voor refurbished Apple winkels in Nederland?

Je zou denken dat de markt van refurbished apparaten haar hoogtijdagen beleeft. Waar smartphones bij uitkomen steeds duurder zijn, is het een interessant alternatief om even te wachten en na een tijdje pas het apparaat in perfecte conditie voor een paar euro minder op te halen. Het in Amsterdam gevestigde Leapp dacht dat ook.

Helaas bevestigt oprichter Rogier van Camp aan RetailNews dat de winkel voor refurbished Apple-producten failliet is verklaard. Op het moment dat het faillissement werd uitgeroepen, had Leap ongeveer 24 winkels in Nederland en meer dan 200 medewerkers verspreid over heel Nederland.

Hoewel je anders zou denken bij een faillissement, is er volgens Van Camp wel degelijk een markt voor refurbished winkels. Zo heeft het bedrijf volgens hem de afgelopen jaren een ‘explosieve groei’ doorgemaakt, maar dat het is stukgelopen op het verkrijgen van een nieuwe financiering.

Van Camp meldt hierover het volgende: “Maar door te kort tijdsbestek is het ons helaas niet tijdig gelukt om met alle betrokken partijen overeenstemming te bereiken.” Wel wordt er alles aan gedaan om een doorstart te realiseren. Wij betwijfelen of de refurbished zaak met af en toe relatief hoge prijzen nog terugkeert.

5 reacties

 1. Ik heb vorige maand een MacBook Air gekocht. Ik wou er niet teveel geld aan uitgeven dus kwam Leapp snel in mij op. Leapp’s kwaliteitbeoordeling werkt in 0-5 sterren, waar 5 sterren een “als-nieuw” staat is en het steeds minder wordt bij fysieke of technische schade. De beste deal: een MacBook Air 256GB uit 2015, met een 5-sterren beoordeling. De accu was op 98% en er zat geen fysieke schade op behalve een deukje naast het MacBook logo waardoor er 25 euro van de prijs af ging. Totaalbedrag: 875 euro.

  Toch voor vergelijking naar de Media Markt gegaan en daar een MacBook Air 2017 128GB gekocht. Voor 870 euro, een gloednieuwe laptop, en ik heb hier toch nog een 1TB schijf liggen.

  Ik denk dat dat het probleem is van Leapp. De prijzen liggen te dicht bij iets vergelijkbaars wat nog nooit uit de doos is geweest. Vergelijk het met auto’s: als een BMW 3-Serie uit 2015 met 30.000 km op de teller en weinig tot geen zichtbare schade, alleen gebruikssporen, even duur zou zijn als een showroomnieuwe 2017 3-Serie, zou je dan voor die gebruikte gaan? Ik niet in ieder geval.

  • @720s: ik lees dit soort reacties veel, onder de artikelen die over het faillissement gaan van Leapp; het tekent denk ik wel hoe deze markt zichzelf (over)waardeert, want bij bijvoorbeeld concurrent Swoop zie ik vergelijkbare vraagprijzen.

   • @rrrobert: kijk ze zijn zover gekomen omdat velen het graag uitgaven en dus inweze teveel betaalden.
    Nu zie je veel meer vergelijk en weten mensen wat meer de weg te vinden en bovendien vind je Apple producten op steeds meer plaatsen en dan vallen ze door de mand.

    Gezonde ontwikkeling. Bedrijven die zich niet staande kunnen houden, en dus niet met de markt en de klanten meegaan, moeten ophouden te bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *