Nederlandse start-up komt met webwinkel voor auto’s

Bynco
Een tweedehands auto online uitzoeken en laten bezorgen. Een Nederlandse start-up gaat dit mogelijk maken.

Buiten Nederland zijn er al landen waarbij dit concept wordt toegepast, maar volgens Bynco kenden we dit fenomeen nog niet in eigen land. De start-up springt op deze ‘leegte’ in door met een eigen concept te komen.

Via Bynco is het mogelijk om een occasion online aan te schaffen. De betalingen gaan via iDeal en de auto kan in dezelfde week nog worden thuisbezorgd, alsof het een nieuwe computer of smartphone is.

Bynco staat voor Buy Your Next Car Online en is een initiatief van AutoBinck Group. De aangeboden occasions op het platform zijn technisch gekeurd en kunnen via 360 graden foto’s volledig worden bekeken zodat ieder potentieel krasje zichtbaar is. Onder andere aan de hand van de technische keuring worden de plus- en minpunten van de auto benoemd in de advertentie zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

De start-up werkt met een ‘niet goed, geld terug’-methode. De koper krijgt na aankoop 14 dagen de tijd om de beslissing terug te draaien. Als je bijvoorbeeld een rammeltje hoort tijdens het rijden in de eerste twee weken, of als de auto om wat voor reden dan ook niet naar wens is. Het volledige aankoopbedrag zal worden teruggestort, aldus Bynco. De occasions beschikken over 180 dagen garantie en het platform rekent geen rijklaarmaak- of afleverkosten.

Wie op zoek is naar een tweedehands auto met een klein budget hoeft overigens niet bij Bynco aan te kloppen. Het platform biedt enkel occasions met een minimumbedrag vanaf 4.000 euro aan. Het huidige aanbod bestaat uit 21 auto’s en zal in de toekomst verder worden uitgebreid.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *